Žal Uzie a jiné ztracené role.

Kurzy nočního kvetení.

===
Otevřel si podnik specializovaný na odmašťování pudlů, ale chodili mu tam lidi v domnění, že je to půjčovna koček. Začal kouřit, pít a číst Povídky malostranské, čímž byl jeho život na dlouhou dobu zpečetěn.
Též život několika pudlů ponechaných osudu v perchlorethylenové lázni, která, jak ví všichni milovníci dlouhosrstých mastných plemen, odmastí nejlépe, jakkoli ne nutně pudly, nebo alespoň ne všechny, ne kompletně, a s jistou halogenovanou těžkopádností.

Je to ovšem zajímavá kapitola užité chemie: odparek po odmašťování pudlů, ne náhodou zvaný pudlovina, je ve Střední Asii ceněn výše než ambra, známý produkt odmašťování velryb. Užití pestré: náhražka lanýžového oleje, kadidlo při zvlášť tajných rituálech několika různých náboženství (nejasno, kterých rituálů a kterých náboženství, ale takovéto užití je nevyhnutelné), promašťovadlo srsti císařských pudlů trpících vzácnou dědičnou chorobou získaného selhání promašťování srsti, jíž je toto plemeno proslavené, a zlí jazykové tvrdí, že právě blahý pocit majitele, když může onu vzácnou substanci vtírat do hebké pudlí srsti, je asi jediným důvodem, proč je toto acefalické plemeno vůbec chováno, zejména uvážíme-li náklady na mimotělní krevní oběh, mimotělní trávení, z větší části mimotělní vylučování a servomotorické endoprotézy zajišťující pac, přines, sedni, lehni a málo využívaný mód zůstaň, který programátoři zahrnuli z neznalosti, ze zlé vůle, z žertu, nebo náhodou.

Poslední ránu dostal shodou okolností od živnostenského úřadu, anžto se na něj provalilo, že pročež skutečně nepůjčuje kočky, ačli takto nakládá s nebezpečnými odpady, nýbrž u toho valně ani moc, zatímco totiž kale navíc, toliko poněvadž najmě, natož stěží, arci.

===

Příspěvek byl publikován v rubrice Co mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 responses to “Žal Uzie a jiné ztracené role.

Napsat komentář