To všechno přinéés čas

Kontaminováno sny
13:43 Průtrž mračen a následné krupobití zasáhlo dopoledne návštěvníky i obyvatele Svatého Kopečku u Olomouce. Kanalizace nezvládala brát přívaly vody. Bouřka poznamenala i chod tamní zoologické zahrady.
… katastrofa biblických rozměrů…

Společnost Ne Elišce Krásnohorské

(Psohlavci a Svéhlavičky
táhnou se pamětí a
povlávají jak tasemnice
z řitě dějin)

…probouzet se ze snu vrcholícího řešením problému, jak se zbavit rozsáhlého chuchvalce kaktusových bodlin v ústech (který se tam dostal během přenášení vysokého kaktusu s příliš malým květináčem, v chňapkách na horké nádobí, které byly propíchány skrz naskrz a splývaly s mými tvářemi, jeden chuchvalec se podařilo vyndat, ale v tvářích, bez bolesti, zůstalo mnoho bodlin, za hovoru s nejmenovaným neblízkým bloggerem, to vše za jízdy autobusem, za kterým v dešti běží pěstitel onoho kaktusu… (odpolední spánek)

Hlavy s hustými chuchvalci bodlin v doširoka otevřených ústech!

…a s otcem opouštět chodby hroutícího se chrámu, s matkou třídit veteš ve sklepě tak prostorném, že by se v něm dobře věšelo, a s oběma pak, každý svého, vypouštět na balkoně do vzduchu brouky (nosatec, kulošítník a kozlíček, ale ti poslední dva v sebe přecházeli) nalezené v tom sklepě (včera ráno)

Při pozorování bouřky pojídal olivy s vetknutým lososem (byl by přísahal, že ještě včera na etiketě o nějakém lososovi nebylo ani slovo)

chilli con air

vajgélie (ve strších dendrologických příručkách uváděna jako nedopalkie)

childlife

Vyhubte holuby schopné podprahového bublání!

multioborový hyperkompetent

pepř v sáčku, paprika v županu, badyán ve fraku a hřebíček v rakvi!

život jako tunel vedoucí pod zem

mírně chladná slunečná rána

Ze profudně volám k Tobě!

Fučík you!

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazeno. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 responses to “To všechno přinéés čas

  1. Pri tej bibilickej katastrofe som si spomenul na krásny citát (bohužiaľ neviem autora): Materializmus definitívne zvíťazil koncom 18. storočia, keď sa na kostoly začali montovať bleskozvody.

Napsat komentář